Työnhakijan ja työntekijän ohjeistus

Tunti-ilmoitukset ja palkanmaksu

Palkkakaudet vaihtelevat alakohtaisesti. Omat palkanmaksupäiväsi voit tarvittaessa varmistaa henkilöstökonsultiltasi. Pidäthän huolen, että työvuorotietosi ovat käyttäjäyrityksesi esimiehellä, Smilen henkilöstökonsultillasi tai itse täytettävässä tuntijärjestelmässä heti palkkakauden viimeisen työpäivän jälkeen.

Palkkalaskelmat löytyvät suoraan LikeIt-järjestelmästä, johon työajat merkataan. Ohjeet saat henkilöstökonsultiltasi.

Huomaathan, että voit saada palkkaa useista eri yhtiöistä, jos teet monilla eri asiakkailla töitä.

Henkilö- ja verotiedot, todistuspyynnöt

Toimita verokortti mahdollisimman nopeasti, ilman verokorttia ennakkopidätys on 60%. Toimita palkka- ja työtodistuspyynnöt sähköpostitse käyttäjäyrityksen esimiehesi kautta tai Smilen henkilöstökonsultillesi. Ilmoita henkilötietomuutoksista mahdollisimman nopeasti niin käyttäjäyrityksesi esimiehelle kuin Smilen henkilöstökonsultillesi.

Sairaustapaukset ja työtapaturmat

Mikäli sairastut ja olet estynyt menemään sovittuun työvuoroon, ilmoita siitä soittamalla käyttäjäyrityksesi esimiehelle sekä henkilöstökonsultillesi. Edellytämme kaikissa sairaustapauksissa sairaustodistusta, joka tulee toimittaa välittömästi käyttäjäyrityksesi esimiehen kautta tai suoraan henkilöstökonsultillesi.

Työtapaturman sattuessa mene lääkäriin ja ilmoita työnantajaksi se yritys joka maksaa palkkasi (esim. Smile Industries Tampere Oy, Resta Henkilöstöpalvelut Oy). Tarkasta oikea yhtiö työsopimuksestasi tai palkkanauhastasi. Pyydä lääkärikeskuksen yhteystiedot ja toimita ne muiden todistusten kanssa käyttäjäyrityksesi esimiehelle tai Smilen henkilöstökonsultillesi. Kerro myös mitä tapahtui ja koska. Tarvitsemme kaikki tiedot työtapaturmasta vakuutusyhtiöön jatkotoimenpiteitä varten.

Ole työterveysasioissa yhteydessä käyttäjäyrityksesi esimieheen tai Smilen henkilöstökonsulttiisi.

Työasiat, haastavat tilanteet, vaitiolovelvollisuus

Mikäli kohtaat työssäsi jotain, mistä haluat keskustella, olethan rohkeasti yhteydessä käyttäjäyrityksesi esimieheen tai henkilöstökonsulttiisi. Tarvetta keskustelulle voi tulla esimerkiksi työtehtävistä ja niissä pärjäämisestä.

Meille on ehdottoman tärkeää, että työssä ei kohdata epäasiallista käytöstä ketään työntekijää kohtaan. Seksuaaliseen häirintään puutumme myös heti ja toivommekin, että näitä asioita ei tule kenenkään kohdalle eteen. Olethan tarvittaessa välittömästi yhteydessä käyttäjäyrityksesi esimieheen tai henkilöstökonsulttiisi.

Muistathan, että olemme kaikki vaitiolovelvollisia töistämme.

Muut asiat

Työntekijöinä edustamme vastuullisuutta ja ammattiylpeyttä. Olemme tehtävissämme aina ihmisläheisiä sekä positiivisia. Olemme jokainen itsemme lisäksi myös yrityksemme käyntikortteja.

Mikäli olet muuttamassa toiseen kaupunkiin, tiedustele rohkeasti henkilöstökonsultilta mahdollisista töistä uudessa kotikaupungissasi. Toimimme myös usealla eri toimialalla, joten ilmaisethan osaamisesi tai halusi työskennellä muilla aloilla henkilöstökonsultillesi.

Nettisivuillamme voit tutustua alueisiin ja toimialoihin, joissa toimimme.

Yhteystiedot

Työvuorot ja muut asiat tulevat tietoonne joko puhelimitse soittamalla tai tekstiviestillä. Osa vuoroista tulee jakoon avoimen vuoroviestin avulla, vuoroon voitte ilmoittautua vastaamalla viestiin lähettämällä pelkästään viestissä olevan koodin, joka vaihtelee. Esimerkki: Smile A1

Kun olette yhteyshenkilöönne sähköpostilla yhteydessä, kiinnitä viestin otsikointiin huomiota.
Esimerkki: “Smile Työntekijä / Verokortti”. Muista kirjoittaa viestiin aina tarpeeksi tietoa selkeästi, jotta voimme auttaa mahdollisimman kattavasti asiassasi.

Löydät Smilen yhteystiedot sivuiltamme osoitteesta www.smilepalvelut.fi. Muista valita toimiala, jolla työskentelet.

Toimistojen aukioloajat ja päivystys

Toimistomme ovat avoinna arkisin toimistoaikoina. Suosittelemme soittamaan henkilöstökonsultillesi, mikäli olet tulossa käymään toimistollamme.