Vinkit kesäduunissa jaksamiseen!

13.06.2019 | Ajankohtaista

Kesä ja kesäduunit ovat alkaneet. Aurinko paistaa ja lämpö on hellinyt. Helteisenä kesäpäivänä ihminen miettii väkisinkin vapaa-aikaa, rannalla oleskelua ja ehkä kaikkea muuta kuin työntekoa kuumassa toimistossa tai työpisteellä. Smile kokosi neljä vinkkiä kesällä töissä jaksamiseen ja keskittymiseen, joilla kesäfiilis ja ilon kautta -asenne pysyvät matkassa koko kesän! Blogipostaus on jatkoa Vastuullinen kesäduuni -kampanjan kirjoituksiin.

 

Smilen neljä vinkkiä kesälle

  1. Työalueen viileys

Itsestäänselvyys? Ei välttämättä. Kuumuus uuvuttaa ja yhtäkkiä huomaat kahden tunnin työskentelyn jälkeen, että olo on kuin rekan alle jääneellä. Työalue kannattaa pyrkiä viilentämään. Konkreettisesti ilmastointi, ikkunoiden pimennys, ilmankierrätys tai tuuletin auttavat asiaan.

  1. Pukeutuminen

Yleisesti Suomessa on rennompi vaatekulttuuri työympäristöissä kuin monessa muussa maassa. Monissa työpaikoissa on kuitenkin selkeät pukeutumiskoodit. Jos kauluspaita on pakollinen, harkitse hieman hengittävämpää materiaalia olevaa paitaa, esimerkiksi silkki ja puuvilla toimivat. Jos pukeutumiskoodi on rennompi, heitä jalkaasi vaikka mieluisat shortsit. Hengittävämpi ja rennompi pukeutuminen auttaa jaksamaan töissä.

  1. Lounaan nauttiminen ulkona

Iloisin tapa nauttia kesästä on tietenkin ulkona. Jos työsi ei sijaitse ulkona tai mahdollisuutta työntekoon ulkona ei ole, kannattaa ulkoilmaa kuitenkin hyödyntää mahdollisuuksien tullen. Lounaat voit viettää kollegoiden kanssa syömällä lounaspaikan terassilla tai pakkaamalla eväät mukaan, jolloin eväät voi nauttia puistossa tai muuten auringossa. Mielikuvitusta kehiin!

  1. Sähköpotkulauta liikkumiseen

Pääkaupunkiseudulla, Tampereella ja Turussa ovat yleistyneet katukuvassa Voi.- ja Tier-merkkiset sähköpotkulaudat. Hyödynnä lautoja hurauttamalla hieman erilaisella tavalla töihin. Laudat ovat hauska ja ympäristöystävällinen kulkupeli kesälle!

 

 

Töihin neljä helposti toteutettavaa vinkkiä, jotka auttavat varmasti nauttimaan kesästä asteen enemmän. Smile toivottaa kaikille lukijoilleen ilon kautta töihin, myös kesällä!


Mikäli kesätyö uupuu – mene katsomaan Smilen avoimet työpaikat tästä tai jätä avoin hakemus!