Viimehetken vinkit kesätyöpaikan hakemiseen

17.05.2019 | Ajankohtaista

Kesä on monelle rauhoittumisen aikaa, mutta lähestyvät kesälomat saattavat aiheuttaa myös stressiä etenkin, jos kesätyöt ovat vielä hankkimatta! Jos kesätyöpaikka on vielä etsinnässä, ei hätää, sillä me Smilellä kokosimme muutaman vinkin kesätyönhakuun!

  • Osoita mielenkiintosi

Ole aktiivinen! Käy paikan päällä, soita hakemuksesi perään ja suoraan sanottuna pommita! Monien hakemusten miettiminen ja näiden suhteen yhteydenpito on aikaa vievää, mutta työpaikan saamiseksi kannattaa nähdä vaivaa! Pidä listaa yrityksistä, joille olet lähettänyt hakemuksia ja koska olet hakemukset lähettänyt. Näin pystyt olemaan helposti yhteydessä yrityksiin ja kysymään, onko hakemuksesi mahdollisesti huomioitu. Viestiin voit kirjoittaa esimerkiksi: ”Hei, lähetin teille hakemuksen viime viikolla. Oletteko jo mahdollisesti täyttäneet paikan tai olisiko teillä mahdollisesti muita avoimia paikkoja?”

  • Ole valmis tekemään erilaisia duuneja

Hyödynnä keikkatyön tarjoamia mahdollisuuksia. Työ odottaa tekijäänsä on vanha sanonta, mutta toimii vieläkin. Kun muokkaat ajattelutapaasi kyvykkyydestäsi, siitä mihin pystyt, mihin et, mitä haluat ja mitä et halua tehdä, avaa se enemmän työmahdollisuuksia. Työ opettaa tekijäänsä. Ja ennen kaikkea asenne on se, joka ratkaisee! Työnantajat ovat kiinnostuneita aktiivisista ja hyvistä tyypeistä, jotka ovat valmiita oppimaan uusia asioita.

  • Laadukas ja visuaalinen hakemus

Nykyään työnhakua yritetään helpottaa jatkuvasti. Esimerkiksi meillä Smilellä mietimme jatkuvasti, kuinka saamme työnhakuprosessin helpommaksi teille hakijoille. Tämä luo kuitenkin myös sinulle työnhakija vastuuta erottua joukosta. Visuaalisesti kaunis ja erottuva CV ja työhakemus erottavat sinut monien hakijoiden joukosta. Kirjoitusasu kuntoon ja luovuutta kehiin!

  • Kontaktien hyödyntäminen

Monen työhakemuksen jälkeen voi aivot lyödä tyhjää ja mieleen herää kysymys, mihin tässä enää voisi hakea? Viimeistään silloin kannattaa hyödyntää sosiaalista verkkoansa. Kysele useasta suunnasta työmahdollisuuksia, älä missään nimessä häpeile. Käy läpi koko suku, kaverit, kaverienkaverit ja kaikki mahdolliset verkostot! LinkedIn-profiili kannattaa tehdä välittömästi, jos sellaista ei jo ole. LinkedIn on hyvä ympäristö verkostoitumiseen, ihmiset luovat siellä keskustelua työmaailman asioista ja pulmista, auttavat toisiaan ja hakevat myös työntekijöitä sen kautta.

  • Välttele tekosyitä

Klassikko. Välttele aina tekosyitä, viimeiseen saakka. ”Ei ole minun homma”, ”ei ole aikaa” tai ”ei onnista kuitenkaan tällä kertaa.” Asenne ratkaisee ja jos et yritä, et ainakaan saa työpaikkaa! Brutaalia, mutta totta. Älä kuitenkaan ole liian ankara itsellesi, vaikka työpaikkoja ei meinaisi kuulua. Sinusta kehittyy ainakin loistava työnhakija ja kokemus kehittää, myös näissä hommissa!

 

Smile on myös mukana Vastuullinen kesäduuni -kampanjassa. Lisää neuvoja ja vinkkejä työnhakuun löytyy Vastuullinen kesäduuni -kampanjan sivuilta.

 

Näillä vinkeillä Smile haluaa toivottaa kaikille työnhakijoille tsemppiä ja onnistumisia kesään – ja jos paikka vielä uupuu, käy tsekkaamassa Smilen avoimet työpaikat ja ei muuta kuin hakemusta kehiin! Ilon kautta kesätöihin!


Jutun on kirjoittanut Smilellä markkinointiharjoitteluaan tekevä Santeri Hietala – joka on kolmannen vuoden International Business -opiskelija Tampereen Ammattikorkeakoulussa.