Smile mahdollistaa ammattimaisen treenaamisen – Iiro-Mikon suksi luistaa!

26.10.2018 | Ajankohtaista

Urheilijan näkökulmasta saattaa olla haasteellista yhdistää kokoaikainen työnteko ja ammattimainen harjoittelu. Keikkatyöläisyys Smilen kautta tarjoaa kuitenkin mahdollisuuden ammattilaisurheilun ja työelämän yhdistämiseen – maastohiihtäjä Iiro-Mikko Harju on tästä loistava esimerkki.

 

Iiro-Mikko Harju on 23-vuotias huipulle tähtäävä maastohiihtäjä ja Smile-työntekijä. Kilpahiihtouransa hän on aloittanut jo lapsena Hyvinkään Satulatu- ja Hippo-hiihtokisoista. Iiro-Mikko muutti Hyvinkäältä Sotkamoon vuonna 2013 urheilulukion ja hyvien harjoitteluolosuhteiden vuoksi. Urheilulukion neljän vuoden kevyempi opiskelurytmi tarjosikin hänelle mahdollisuuden hakea töitä opiskelun ja harjoittelun ohella uimavalvojana Holiday Club Katinkullassa vuonna 2014. Smilen tarjoamasta työpaikasta Harju kuuli kaverinsa kautta ja uimavalvojan koulutus hänellä oli jo ennestään.

Iiro-Mikolle oli tärkeää saada itse määritellä työaikansa, miten paljon ja milloin hän töitä tekisi, jotta koulu ja tavoitteellinen harjoittelu eivät kärsisi. Tämä sopi työnantajalle erinomaisesti ja siitä lähtien hän on ollut Smile Henkilöstöpalvelujen työntekijänä Holiday Club Katinkullassa. ”Se on toiminut loistavasti!” Harju toteaa.

Vuonna 2015 Iiro-Mikko kävi armeijan. Se oli urheilun kannalta haastava ja silmiä avaava vuosi.  ”Ymmärsin, että huipulle pyrkiessä täytyy olla johdonmukaisuutta sekä harjoittelussa että sen ulkopuolella”, Iiro-Mikko sanoo ja jatkaa: ”Kotiutumisen jälkeen sain uuden valmentajani, Mikko Virtasen, avulla johdonmukaisuutta omaan harjoitteluuni, mikä on parantanut sekä harjoitteluani että tuloksiani. Ammattimainen harjoittelu vaatii resursseja ja aikaa.” On kiistämätön fakta, että suurin osa urheilijoista ei saa tukijoita tarpeeksi toimeentulonsa turvaamiseksi, mikä mahdollistaisi ammattimaisen harjoittelun.

 

 

Joustavuus on suurin vahvuus Smilen keikkatyöntekijänä olemisessa. Urheilijan näkökulmasta on vaikeaa yhdistää kokoaikainen työnteko ja ammattimainen harjoittelu. Keikkatyöläisyys tarjoaakin mahdollisuuden ilmoittaa työnantajalle, milloin on käytettävissä työelämään ja vastaavasti, milloin urheilija keskittyy harjoitteluun, kilpailuihin tai peleihin. Pienikin panos työn parissa antaa vastapainoa ja rahallista apua urheilijan arkeen. ”On vaikea kuvitella sopivampaa työnteon mallia urheilijalle!”, Iiro-Mikko riemuitsee. Tämä järjestely toimii myös opiskelijalle – keikkatyöt voi järjestellä niin, että työvuoroja on sen mukaan, ettei opintotuen tuloraja ylity.

Yhteistyö Smilen henkilökunnan kanssa on ollut sujuvaa. Iiro-Mikko sanookin, että Smile tarjoaa valtakunnallisesti paljon työpaikkoja monelta eri alalta. ’’Smilen kautta työskentely voi parhaimmillaan johtaa mukavaan työntekoon ja kokemuksiin eri aloilta. Itse koen Holiday Club Katinkullassa työskentelyn hyvin kokemusrikkaaksi.” tiivistää Harju.

 

”Sekä urheilussa että työelämässä parhaat tulokset tehdään ilon kautta!”

 

Tulokset puhuvat puolestaan – Iiro-Mikko saavutti parhaan nuorten SM-sijoituksensa Tampereella keväällä 2018 ollen U23 sarjassa seitsemäs. ”Seuraava etappini on jatkaa kehittymistä ja menestyä aikuisten sarjassa. Toivon olevani 3-5 vuoden päästä urheilijana debytoinut jo kansainvälisellä tasolla ja päässyt kansallisella tasolla kärkihiihtäjien vauhtiin. Työntekijänä haluan olla käytettävissä työnantajalleni mahdollisuuksien mukaan.”, Iiro-Mikko suunnittelee ja jatkaa: ”Kaikille Smilen nykyisille ja tuleville työntekijöille tsemppiä töihin. Sekä urheilussa että työelämässä parhaat tulokset tehdään ilon kautta! Siispä ilon kautta töihin!”

 

 

TSEKKAA SMILEN AVOIMET TYÖPAIKAT JA JÄTÄ HAKEMUKSESI:

http://smilepalvelut.fi/avoimet-tyopaikat/