Työharjoittelusta hyödyt opintoihin ja tulevaisuuteen

03.07.2019 | Ajankohtaista

Kesätyöt sekä kesällä suoritettavat harjoittelut ovat kovaa vauhtia käynnissä. Nyt on hyvä aika keskittää katseensa ja ajatuksensa opintojen tielle. Olet sitten kesätöissä tai harjoittelussa, molemmista voit ottaa hyödyt irti opintoja varten. Tämä blogipostaus on jatkoa Vastuullinen kesäduuni -kampanjan blogipostauksille. Aikaisemmin kirjoitimme ”Kaikki työ on arvokasta” -postauksen, jonka voit lukea tästä. Blogissa on useita vinkkejä, kuinka käyttää kesätöissä saatua kokemusta hyödyksi työtä hakiessasi.

 

  • Uusi suunta opinnoillesi

Kun aloitat harjoittelun, sinulla on todennäköisesti visio siitä, minkälainen työ, työtehtävät, missä ja millaisessa työpaikassa olisivat mieluisia valmistumisen jälkeen. Kun uusi työ on päässyt vauhtiin, on hyvä pysähtyä miettimään, onko visiosi työelämästä muuttunut. Oletko huomannut, että olet lahjakas tietyssä osa-alueessa? Kenties työ on opettanut, että aikaisemmin epäkiinnostavampi aihe on alkanut vaikuttamaan mielenkiintoiselta? Aika-ajoin on hyvä pysähtyä miettimään, miten jatkossa kehittää itseänsä opinnoissa. Valitsemalla kursseja, jotka syventävät osaamistasi, pystyt luomaan pohjaa tulevaisuudelle, jonka haluaisit.

  • Teoria uudelta kannalta

Työharjoittelut ovat hyvä mahdollisuus päästä laittamaan teoria käytäntöön. Sinun kannattaa kuitenkin miettiä käytäntöjä ja toimintatapoja syvällisemmin ja haastaa teoriat, joita olet oppinut opiskellessasi. Olet voinut aikaisemmin uskoa tiettyyn toimintatapaan tai teoriaan, mutta loppujen lopuksi huomaatkin, että käytännössä teoria ei toimikaan. Oppimansa haastaminen ja terveellinen kyseenalaistaminen vie aina eteenpäin!

  • Työpaikan toimintatavat hyödyksi

Monessa työpaikassa toimitaan täysin erilaisilla toimintatavoilla. Jokaisessa työpaikka on omanlaisensa työkulttuuri. Mieti onko työpaikallassasi hyviä toimintatapoja, joita voit käyttää hyödyksi myös opiskeluympäristössä. Ideoita voi saada esimerkiksi yhteishengen luomiseen, ryhmätyöskentelyyn tai asioiden ideointiin.

  • Kysele

Uusi työympäristö mahdollistaa koulussa opitun laajemman syventämisen. Töissä ympärilläsi on monen eri alan ammattilaisia. Käytä tämä hyödyksesi. Kysele esimerkiksi kahvitauolla heidän työstään; kysy ammattilaisilta mietteitä ja pulmakohtia työelämästä sekä vinkkejä tulevaan.

 

Näillä vinkeillä Smile toivottaa kaikille kesäharjoittelijoille kehittävää loppukesää, sekä tsempit koulunpenkille uusille ja vanhoille opiskelijoille!


Tarkista avoimet työpaikat tästä tai jätä avoin hakemus!