Smilen 5 vinkkiä hyvän CV:n tekemiseen

18.01.2018 | Yleinen

Tässä on Smilen 5 vinkkiä hyvän CV:n tekemiseen

Vaikka kesä tuntuu vielä kovin kaukaiselta ajatukselta, käynnistyy monen nuoren kohdalla jo kesätyöhaku. Kesätyönhaku on usealle nuorelle täysin uutta ja CV:n saattaa olla vasta alkutekijöissään. Moni nuori pohtiikin, miten laatia CV kesätyöpaikkojen hakemista varten, varsinkin kun työkokemusta ei ole vielä valtavasti kertynyt. Seuraavaksi kerron muutamia vinkkejä, joilla saat luotua onnistuneen kesätyöhakemuksen.

1.Kesätyöhakemuksen perussäännöt

Internet on pullollaan erilaisia malleja joita voi hyödyntää CV:n laatimisessa. Tärkeintä on, että CV:stä löytyy selkeästi ja helposti hakijan nimi ja yhteystiedot.

Merkitse olemassa oleva työkokemus uusimmasta vanhimpaan ja kerro kuinka pitkään työskentelit kussakin tehtävässä ja mitkä olivat olennaisimmat työtehtäväsi. Uraansa aloittelevan on erittäin tärkeää kertoa mahdollisimman tarkasti osaamisensa CV:ssä. Älä unohda merkitä aiempia harjoittelujasi ja tekemiäsi näyttötöitä!

2. Hyödynnä hakemus!

CV:n oheen on suositeltavaa kirjoittaa hakemus. Siinä voit tarkemmin kuvailla itseäsi henkilönä, kertoa minkälaiset työtehtävät kiinnostavat sinua ja minkälaista tehtävään sopivaa osaamista sinulla on. Kerro myös miksi koet olevasi hyvä ehdokas hakemaasi tehtävään. Kesätöihin haettaessa hakemus voi olla vapaamuotoinen. On hyvä idea räätälöidä hakemus tehtävän mukaisesti. Tarkista myös hakemuksen kielioppi.

3.Toiveet ja mahdolliset rajoitukset!

Kerro tarkasti minkälaista työtä haet: Haetko osa-aikaista vai kokoaikaista, milloin voit aloittaa ja milloin lopettaa työt, voitko tehdä iltatyötä yms. Kerro myös CV:ssä onko sinulla ajokortti tai oma auto käytössä. Mainitse suorittamasi hygienia- tai anniskelupassit tai työturvallisuuskortti.

4. Muut saavutukset!

Kun hakijalla on vähän varsinaista työkokemusta, on hyvä tuoda esiin harrastukset ja mielenkiinnon kohteet, muut saavutukset, luottotehtävät ja/tai vapaaehtoistyö. Kuvaile CV:ssä harrastuksiasi ja mitä taitoja olet kerryttänyt niiden kautta. Kerro myös mahdollisista luottamustehtävistä kuten oppilaskunnan hallituksen jäsenenä toimimisesta tai tekemästäsi vapaaehtoistyöstä. Tämä kaikki kertoo aktiivisuudestasi ja kiinnostuksen kohteistasi!

5. Suositukset tekevät vaikutuksen!

Kysy rohkeasti suosituksia hyvin tehdystä työstä. Suosituksia voi pyytää myös kirjallisena suosituskirjeen muodossa. Suosituksia voi kysyä aiemmista kesätöistä, opettajilta tai vapaaehtoistöistä. Mikäli työt ovat sujuneet mainiosti, muista pyytää työtodistukseen arvostelu työnantajalta!

Näillä vinkeillä pääset jo pitkälle. Ole rohkeasti ja avoimesti oma itsesi työnhaussa. Tulevana kesänäkin Smile rekrytoi kesätyöntekijöitä ympäri Suomen. Osaajia tarvitaan kaikilta aloilta. Pistä siis itsestäsi paras puoli eteenpäin ja lähde rohkeasti jo kesätyön hakuun!