Smile ostaa teollisuuden, rakentamisen ja logistiikan henkilöstövuokrauspalveluihin erikoistuneet Jobio-yhtiöt

23.05.2018 | Yleinen

Smile Henkilöstöpalvelut Oy on ostanut teollisuuden, rakentamisen ja logistiikan henkilöstövuokrauspalveluihin erikoistuneen Jobio-yhtiöiden koko osakekannan. Jobio-yhtiöt on perustettu vuonna 2003 ja siihen kuuluvat Jobio Pohjanmaa Oy, Jobio Pirkanmaa Oy, Jobio Varsinais-Suomi Oy ja Jobio Uusimaa Oy.

Yritysoston myötä kaikki Jobio-yhtiöt siirtyvät osaksi Smilea 1.6.2018 alkaen. Osakkeiden kauppahinta maksetaan rahana ja myyjille suunnattavilla uusilla Smile Henkilöstöpalvelut Oy:n osakkeilla. Jobio-yhtiöiden yhteenlaskettu liikevaihto vuodelta 2017 oli noin 15,1 M€ ja liiketulos oli noin 1,5 M€. Henkilöstöä yhtiöillä oli vuoden 2017 lopussa noin 500.

Yritysosto tuo Smilelle merkittävän määrän sekä osaamista että vahvistusta kasvaville markkinoille pääkaupunkiseudulla, Turussa, Tampereella sekä Seinäjoella. Lisäksi yritysoston kautta Smilelle avautuu uutena maantieteellisenä alueena tärkeä Vaasan seutu.

– Jobio on kasvanut kaikilla toiminta-alueillaan merkittäväksi henkilöstöpalvelualan toimijaksi tehden samanaikaisesti alan keskimääräistä kannattavuutta parempaa tulosta viime vuosina. Nyt toteutettava järjestely on tärkeä osa Smilen kasvutarinaa. Hienoa, että kaupan myötä laajenemme Vaasan vireälle alueelle sekä vahvistamme muita tiimejämme Jobiolaisten osaamisella, kertoo Smile Henkilöstöpalvelut Oy:n toimitusjohtaja Sami Asikainen.

– Olemme erittäin tyytyväisiä päästessämme osaksi yhtä toimialaamme suurinta toimijaa, Smilea. Olemme kasvaneet kannattavasti ja uskon vahvasti, että tuomme Smileen sekä toimialaosaamista että paikallistuntemusta. Olemme toimintamme alusta asti panostaneet laatuun, ensiluokkaiseen asiakaspalveluun ja pitäneet huolta työntekijöistämme. On hienoa päästä kehittämään vastaavia palveluita Smilella, toteaa Tomi Laaksola Jobiosta.

Jobion nykyiset osakkaat Tomi Laaksola, Heikki TyrväinenAri MyllyniemiJaakko KoivistoJani Järvinen ja Henna Myllyniemi jatkavat Smilen palveluksessa ja osakkaina.

Smile Henkilöstöpalvelut Oy on pörssiyhtiö Restamax Oyj:n tytäryhtiö. Restamax on ilmoittanut 15.3.2018 selvittävänsä Smile Henkilöstöpalvelut Oy:n listaamista Nasdaq Helsinki Oy:n pörssilistalle.

Lisätietoja:
Sami Asikainen, toimitusjohtaja, Smile Henkilöstöpalvelut Oy, puh. + 358 40 700 9915

STT Info: https://www.sttinfo.fi/tiedote?publisherId=20972098&releaseId=68057918

Inderes: https://www.inderes.fi/uutiset/restamaxin-tytaryhtio-smile-jatkaa-laajentumistaan

Ilkka: https://www.ilkka.fi/tilaajalle/maakunta/tilaajalle-7.3187110?aId=1.2632141

Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti:

 https://www.y-lehti.fi/uutiset/nayta/16642/Smile+ostaa+teollisuuden%2C+rakentamisen+ja+logistiikan+henkilöstövuokrauspalveluihin+erikoistuneet+Jobio-yhtiöt

Arvopaperi: https://www.arvopaperi.fi/kaikki_uutiset/mahdollinen-listautuja-smile-ostaa-jobio-yhtiot-6726162