Smile – ilon kautta harrastamaan.

28.02.2019 | Ajankohtaista

Paluu hiihtolomilta takaisin kouluun on jälleen edessä. Luokissa käy kiivas keskustelu siitä, kuka kävi perheen kanssa laskettelemassa, kuka elokuvissa ja kuka sai uudet jääkiekkovarusteet. Vapaa-ajan täyttää monella lapsella erilaiset liikunta- tai kulttuuriharrastukset, joista on mukava keskustella kaveriporukassa. Mukaan kouluyhteisöön mahtuu kuitenkin aina myös niitä lapsia, joilla ei ole perheen varallisuudesta johtuen mahdollisuutta harrastaa, vaikka lapset ehkä toisin toivoisivatkin. Smile Henkilöstöpalvelut on lähtenyt mukaan sponsoroimaan Teemu Aallon nimeä kantavaa rahastoa, jonka tarkoituksena on tukea vähävaraisten perheiden lasten harrastusmahdollisuuksia.

 

Logot vaihtuivat vuosien varrella. Rinnassa on ollut Tapparan, Timrån ja Lukon tunnukset. Nyt on Smilen vuoro. Kuva: Jukka Lehojärvi

 

 

Rahallisen panostuksen lisäksi lasten harrastusmahdollisuudet vaativat vanhemmilta paljon myös aikaa ja vaivaa – milloin viikonloput ovat sidottuja harjoitusleireihin ja illat tuntikausien treeneihin.  Täysvaltaista panostusta osoittivatkin Smilen Teemu Aallon vanhemmat 80-luvulla, kun Kokkolan kiekkolähettiläs otti ensimmäisiä potkujaan Hermeksen korttelikiekkojoukkueessa. Kuten Keskipohjanmaa-lehden artikkelista selviää, tällainen Aallonkin vanhempien osoittama pyyteetön vapaaehtoistoiminta on merkittävässä roolissa koko kotimaisen urheilu- ja harrastustoiminnan kehittämisessä.

 

 

’’Aallon ei tarvinnut kesällä 2016 kahdesti miettiä. Juniori-Hermeksen puolelta esitettiin kysymys, josko seuran kasvateista kaikkien aikojen menestynein antaisi nimensä vähävaraisten perheiden lapsille avustuksia jakavalle rahastolle.’’ 15.2.2019, Jukka Anias, Keskipohjanmaa

 

 

Useimpien harrastusten kohdalla ajan, viitseliäisyyden sekä henkisen tuen lisäksi vaaditaan kuitenkin myös rahallista panostusta ja siksi Smile Henkilöstöpalvelut näki tärkeäksi ottaa osaa rahaston tukemiseen. Smilen henkilöstöjohtaja Mira Jantusen mukaan sponsorointinäkyvyyttä tärkeämpää on kuitenkin lasten ja nuorten, varsinkin vähävaraisista perheistä tulevien, liikkumisen tukeminen.  ’’Rahaston tarkoitus on mielestäni niin loistava’’, toteaa Mira.

Jokaiselle lapselle ja nuorelle tulisi taata mahdollisuus harrastaa, ilon kautta.

 

– – –

 

Rahastosta voi lukea tarkemmin täältä http://www.juniorihermes.fi/seura/21366/teemu-aalto-tukirahasto.

Sivulla on esitelty rahaston toiminta-ajatus, tuen hakeminen sekä lahjoituksen tekoon tarvittavat tiedot.

 

Keskipohjanmaan artikkeli Teemun urasta ja rahaston perustamisesta: https://www.keskipohjanmaa.fi/uutinen/563928.