Juha Helminen on Restamax Oyj:n uusi toimitusjohtaja

19.06.2017 | Yleinen

Juha Helminen on nimitetty Restamax Oyj:n toimitusjohtajaksi

Restamax Oyj:n hallitus on nimittänyt DI Juha Helmisen (s. 1977) Restamaxin toimitusjohtajaksi ja johtoryhmän jäseneksi 1.9.2017 alkaen. Helminen tulee vastaamaan yhtiön toiminnasta, tuloksesta sekä kehittämisestä. Tällä hetkellä Helminen toimii Oy Sinebrychoff Ab:n myyntijohtajana.

Helmisellä on vahva kokemus panimo- ja ravintola-alalta sekä liiketoiminnan johtamisesta niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin. Hän on toiminut Tanskassa Carlsberg-konsernissa muun muassa strategiajohtajana ja myynnin globaalina kehitysjohtajana vuosina 2015-2017, Carlsbergin Suomen yhtiö Oy Sinebrychoff Ab:n HoReCa-toimintojen myyntijohtajana vuosina 2012-2015, Pohjois-Euroopan Regioonan kehitysjohtajana vuosina 2008-2012 sekä konsernin taloustehtävissä Ruotsissa vuosina 2002-2003.

Restamaxin strategisena tavoitteena on laajentaa ravintolaliiketoimintaa ulkomaille vuoden 2018 loppuun mennessä.

– Pitkän kansainvälisen uran tehneen Helmisen vankka strategiaosaaminen sekä kokemus globaalin liiketoiminnan ja myynnin johtamisesta tukevat vahvasti tätä tavoitettamme ja Restamaxin uuden kehitysvaiheen alkua. Uskon hänen laajan, maan rajojen yli ulottuvan toimialatuntemuksensa tuottavan lisäarvoa niin yhtiömme asiakkaille, osakkeenomistajille kuin henkilöstöllekin, toteaa Restamaxin hallituksen puheenjohtaja Timo Laine.

– Restamax on erittäin vahva toimija alallaan ja pärjää loistavasti niin kotimaisessa kuin kansainvälisessäkin vertailussa. Restamax on yrityksenä todella mielenkiintoisessa vaiheessa, ja uskon pystyväni tuomaan kokemukseni kautta uusia ajatuksia liiketoiminnan kasvattamiseen ja johtamiseen. Odotan innolla uusia haasteita sekä mahdollisuutta päästä työskentelemään Restamaxin osaavan henkilöstön kanssa, Juha Helminen kertoo.

Yhtiön väliaikaiseksi toimitusjohtajaksi nimitettiin 22.5.2017 alkaen talousjohtaja Jarno Suominen, joka jatkaa kyseisessä tehtävässä 31.8.2017 saakka.

Lisätietoja:
Timo Laine, hallituksen puheenjohtaja, Restamax Oyj, puh. +358 400 626 064
Jarno Suominen, väliaikainen toimitusjohtaja, talousjohtaja, Restamax Oyj, puh. +358 40 721 5655

Smile Henkilöstöpalvelut kuuluu Restamax -konserniin.

www.smilepalvelut.fi