Blockfest ei onnistu ilman hämäläisiä

10.09.2017 | HoReCa

Kymmenvuotias suurtapahtuma työllisti peräti 500 vuokratyöläistä.

Pohjoismaiden suurin hiphop-tapahtuma Blockfest huipensi tänä elokuun loppupuolella pirkanmaalaisen festivaalikesän. Tapahtuma ei pyörisi ainakaan lähelläkään nykyistä kokoaan ilman vuokratyövoimaa, mikä pätee lähes kaikkiin Suomen suurimpiin kesätapahtumiin. Blockfest työllistää peräti 500 vuokratyöntekijää. Vuokratyövoiman määrä onkin kasvussa koko Suomessa kuudetta vuotta peräjälkeen.

Blockfest päätti 18.-19.8.2017 tamperelaisen festivaalikesän. Kuten lähes mikään Suomen suven suurtapahtumista, pohjoismaiden suurin hiphop-tapahtuma ei olisi mahdollinen ilman vuokratyövoimaa. Blockfestissä työllistyy noin 500 vuokratyöläistä.

Yksi Blockfestin sadoista mahdollistajista oli tamperelainen Mari Hämäläinen, joka on tuttu näky paikallisten festivaalien henkilökunnassa. Blockfesteilläkin hän on työskennellyt vuosia. On turvallista todeta, ettei Blockfest onnistuisi ilman hämäläisiä.

Hämäläinen on kuitenkin harvinainen tapaus, sillä hän opiskelee 27-vuotiaana itselleen jo kolmatta ammattitaitoa. Hänellä on baarimestarin pätevyys sekä majoitus- ja ravitsemusalan esimiehen erikoisammattitutkinto, ja nyt hän on opiskellut vuoden Tampereen ammattikorkeakoulussa rakennusalan työnjohdon koulutusohjelmassa.

– Ei sekään aivan tavanomaista ole, että nainen opiskelee rakennusalaa ja vieläpä työnjohtajaksi. Ei meitä montaa siellä ole, Hämäläinen naurahtaa.

Uuden koulutuksen vuoksi hänen tämän kesän päätyönsä on rakennustyömailla. Hämäläinen oli halunnut jo vuosia rakennusalalle, mutta opiskelijaelämän talousyhtälö ei tuntunut mieluisalta.

– Viime vuoden keväällä sitten päätin, että haen ammattikorkeakouluun. Ikää alkoi kertyä, ja halusin joka tapauksessa kokeilla rakennusalaa. Tajusin, että voin jatkaa ravintolatyötä Smile Henkilöstöpalvelujen kautta opintojeni ohessa. Se helpottaa taloudellisesti.

Vuokratyövoiman merkitys kasvaa. Vuokratyötä tekevien määrä kasvaa Suomessa tänäkin vuonna. Tilastokeskuksen mukaan vuokratyötä teki vuonna 2016 joka viikko keskimäärin 38 000 suomalaista, mikä oli 7 000 henkeä viikoittain enemmän kuin vuonna 2015. Vuokratyövoiman merkitys kotimaisille työmarkkinoille on kasvanut vuodesta 2012 saakka. Määriä on tilastoitu vuodesta 2008. Silloin viikkokeskiarvo oli 32 000 työntekijää. Sen jälkeen määrä kääntyi laskuun, mutta kasvaa nyt tänä vuonna kuudetta vuotta perättäin.

Smile Henkilöstöpalvelut on Tampereelta lähtöisin oleva kasvava henkilöstönvälitysyhtiö. Se työllistää kesäkuukausina lähes 5 000 suomalaista eritoten tapahtumissa sekä ravintola- ja rakennusaloilla.

Mari Hämäläinen
Tapahtumatyöntekijä
Puh: 040-7756047